Диверсифікація як один із шляхів підвищення ефективності діяльності підприємств у сучасних умовах - Скоробогатов, М.М.; Куцерубова, О.І. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто основні причини, види і шляхи підвищення ефективності диверсифікації діяльності підприємства. Досліджені перспективи та проблеми, пов’язані зі своєчасністю диверсифікації окремих галузей та економіки держави. Ключові слова: диверсифікація, стратегія, ефективність розвитку, діяльність підприємства, маркетингові стратегії. В статье рассмотрены основные причины, виды и пути повышения эффективности диверсификации деятельности предприятия. Исследованы перспективы и проблемы, связанные с своевременностью диверсификации отдельных отраслей и экономики государства. Ключевые слова: диверсификация, стратегия, эффективность развития, деятельность предприятия, маркетинговые стратегии. Principal reasons, kinds and ways of increase of efficiency of diversification of activity of enterprise, are considered in the article. Prospects and problems, related to the timeliness of diversification of separate industries and economy of the state, are investigational. Key words: diversification, strategy, efficiency of development, activity of enterprise, marketing’s strategies.