Проблеми акцизного оподаткування в Україні - Боровик, П.М.; Ладиженська, В.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто сучасні проблеми оподаткування виробництва і обігу підакцизних товарів в Україні та запропоновано напрями його вдосконалення, що базуються на посиленні фіскального потенціалу та зростанні регулюючих властивостей акцизу. Ключові слова: Акцизний збір, податкове адміністрування, підакцизні товари, акцизний податок, Податковий Кодекс України. В статье рассмотрены современные проблемы налогообложения производства и оборота подакцизных товаров в Украине и предложены направления его совершенствования, которые базируются на усилении фискального потенциала и росте регулирующих свойств акциза. Ключевые слова: Акцизный сбор, налоговое администрирование, подакцизные товары, акцизный налог, Налоговый Кодекс Украины. In the article the modern problems of taxation of production and turn of пexcise commodities are considered in Ukraine and directions of his perfection, which are based on strengthening of fiscal potential and growth of regulative properties of excise, are offered. Key words: Excise duties, tax administration, excise commodities, excise tax, Tax Codex of Ukraine.