Податкові ризики підприємствав умовах глобалізації - Седих, О.І. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто поняття податкових ризиків підприємства у порівнянні з поняттям податкових ризиків держави, досліджено різновиди податкових ризиків підприємств, запропоновано нові підходи до класифікації податкових ризиків підприємства, проаналізовано актуальні проблеми в сфері податкових ризиків підприємств та запропоновано шляхи підвищення ефективності прогнозування та оптимізації податкових ризиків підприємств. Ключові слова: податковий ризик, податкові ризики підприємства, податкові ризики держави, податкові ризики платника, класифікація податкових ризиків. В статье рассмотрено понятие налоговых рисков предприятия в сравнении с понятием налогов рисков государства, проведено исследование видов налоговых рисков предприятия, предложены новые подходы к классификации налоговых рисков предприятия, проанализированы актуальные проблемы в сфере налоговых рисков предприятия и предложены пути повышения эффективности прогнозирования и оптимизации налоговых рисков предприятия. Ключевые слова: налоговый риск, налоговые риски предприятия, налоговые риски государства, налоговые риски пластильщика, классификация налоговых рисков. The article deals with the concept of the enterprise tax risk in comparison with the concept of tax risk of the state, enterprise tax risks have been researched and new approaches to enterprise tax risks classification proposed. The article includes the current problems in the enterprise tax risk field analyze and suggest ways to improve the enterprise tax risk prediction and optimization. Key words: the tax risk, the enterprise tax risks, the state tax risks, the pay site tax risks, the classification of tax risks.