Удосконалення механізму аналізу та планування маркетингової діяльності підприємства - Северинова, Ю.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті досліджено сутність аналізу, планування та контролю маркетингової діяльності підприємства, оцінено вплив дослідження ринку та його елементів, розробку та планування асортименту, формування попиту та стимулювання збуту, проаналізовано аналіз, планування, контроль та організацію маркетингової діяльності підприємства, розкрито сутність і зміст аналізу, планування та контролю маркетингової діяльності підприємства, запропоновані механізми здійснення маркетингових заходів на підприємстві. Ключові слова: маркетинг, маркетингова діяльність підприємства, управління маркетингу, планування, контроль, аналіз, ринок, сегментування, позиціонування ринку, маркетингові дослідження, споживачі. В статье исследована сущность анализа, планирования и контроля маркетинговой деятельности предприятия, оценено влияние исследования рынка и его элементов, разработка и планирование ассортимента, формирование спроса и стимулирование сбыта, проанализирован анализ, планирование, контроль и организацию маркетинговой деятельности предприятия, раскрыта сущность и содержание анализа, планирования и контроля маркетинговой деятельности предприятия, предложенные механизмы осуществления маркетинговых мероприятий на предприятии. Ключевые слова: маркетинг, маркетинговая деятельность предприятия, управление маркетинга, планирование, контроль, анализ, рынок, сегментирование, позиционирование рынка, маркетинговые исследования, потребители. The essence of the analysis, planning and control of enterprise marketing activities, the influence of market research and its elements, development and planning of, demand and sales promotion, analysis, planning, control and organization of marketing activities of the enterprise, the essence and content analysis, planning and control marketing company, proposed mechanisms of improved marketing. Key words: marketing, enterprise marketing management, marketing management, planning, monitoring, analysis, market segmentation, market positioning, market research, consumers.