Спекулятивні бульбашки та їх вплив на розвиток кризових явищ - Тхор, С.О. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
В статті розглянута Австрійська теорія економічних циклів, проводиться порівняння кейнсіанської теорії макроекономіки та теорії кризи Гаєка як основи теорії bubble economy. Визначається природа та механізм виникнення спекулятивних бульбашок, та їх вплив на виникнення та розвиток економічних криз. Ключові слова: теорія економічних циклів, макроекономіка, спекулятивні бульбашки, розвиток кризових явищ. В статье рассматривается Австрийская теория экономических циклов, проводится сравнение кейнсианской теории макроэкономики и теории кризисов Гаека, как основы теории bubble economy. Определяется природа и механизм возникновения спекулятивных пузырей и их влияние на возникновение и развитие экономических кризисов. Ключевые слова: теория экономических циклов, макроэкономика, спекулятивные пузыри, развитие кризисных явлений. The Austrian theory of economic cycles is examined in the article, a comparison of theory of macroeconomics of Keynes and theory of crises of Hayek, as bases of theory of bubble economy, is made. Nature and mechanism of origin of speculative bubbles and their influence is determined on an origin and development of crises. Key words: theory of economic cycles, macroeconomics, speculative bubbles, development of economic crisis.