Європейський досвід функціонування ПДВ у галузі сільськогосподарського виробництва - Прокопчук, О.Т. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто особливості європейської практики справляння ПДВ у сільському господарстві, а також здійснено аналіз особливих режимів справляння зазначеної податкової форми і, на цій основі, розроблено пропозиції щодо можливостей адаптування зарубіжної практики справляння ПДВ із фермерів до вітчизняної системи оподаткування. Ключові слова: ПДВ, спеціальні режими, фіксовані компенсаційні відсоткові норми, понижена ставка, спрощені режими оподаткування, фінансова підтримка. В статье рассмотрены особенности европейской практики производства НДС в сельском хозяйстве, а также осуществлен анализ особенных режимов производства данной налоговой формы и, на этой основе, разработан предложению относительно возможностей адаптирования зарубежной практики производства НДС из фермеров к отечественной системе налогообложения. Ключевые слова: НДС, специальные режимы, фиксированные компенсационные процентные нормы, сниженная ставка, упрощенные режимы налогообложения, финансовая поддержка. The features of European practice of production of VAT are considered in agriculture, and also the analysis of the special modes of production of this tax form is carried out and, on this basis, worked out to suggestion in relation to possibilities of adaptation of foreign practice of production of VAT from farmers to the home system of taxation. Key words: VAT, dedicaded modes, fixed compensative percentages, mionectic rate, simplified modes of taxation, sponsorship.