Оцінка гнучкості підприємств і бізнес-процесів за даними машинобудівних підприємств Харківської області - Шматько, Н.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті розглянуто індекси гнучкості бізнес-процесів і підприємства в цілому, визначені значущості окремих груп факторів мінливості зовнішнього середовища за результатами опитування експертів Публічного акціонерного товариства „Харківський завод „Гідропривід”, проведено ранжування бізнес-процесів підприємства за різницею між індексом мінливості середовища і рівнем гнучкості процесу. Ключові слова: гнучкість бізнес-процесів, гнучкість підприємства, мінливість середовища, ранжування. В статье рассмотрены индексы гибкости бизнеспроцессов предприятия в целом, определена значимость отдельных групп факторов изменчивости внешней среды по результатам анкетирования экспертов Публичного акционерного общества „Харьковский завод „Гидропривод”, проведено ранжирование бизнес-процессов предприятия по различию между индексами изменчивости среды и уровнем гибкости процессов. Ключевые слова: гибкость бизнес-процессов, гибкость предприятия, изменчивость среды, ранжирование. In the article the index of flexibility of business processes and enterprise as a whole, certain significance of individual groups of factors tarnishing external environment on the results of questioning of experts of the Public Joint Stock Company, Kharkov plant Gidroprivod, held the ranking of business processes for the difference between the index of tarnishing the environment and the level of flexibility process. Key words: flexibility of business processes, business agility, tarnishing environment rankings.