Особливості диверсифікації ставки податку на прибуток згідно Податкового кодексу України - Колупаєва, І.В. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті детально розглянуто чинне законодавство, яке визначає ставки податку на прибуток підприємств в Україні. Проаналізовано особливості встановлення ставок податку на прибуток за окремими категоріями суб’єктів господарювання, визначено обмеження щодо застосування пільгових ставок. Ключові слова: податок на прибуток підприємств, диверсифікація ставок податку на прибуток, суб’єкти оподаткування податком на прибуток, Податковий кодекс. В статье детально рассмотрено действующее законодательство, которое определяет ставки налога на прибыль предприятий. Проанализированы особенности установления ставок налога на прибыль по отдельным категориям субъектов хозяйствования, определены ограничения по использования льготных ставок. Ключевые слова: налог на прибыль предприятий, диверсификация ставок налога на прибыль, субъекты налогообложения налогом на прибыль, Налоговый кодекс. In the article a current legislation that determines the rates of profits tax of enterprises is considered in detail. Special rates of profits tax for the different categories of party are analyzed. The limitations of preferential tax rate using are determined. Key words: profits tax of enterprises, rates diversification of profits tax, party of profits tax, Tax Code.