Застосування інформаційно-комунікаційних технологій у процесі підготовки фахівців економічного профілю - Птахіна, О.М. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті визначені інформаційно-комунікаційні технології, які необхідно враховувати під час застосування дистанційного навчання. Останнім часом досягненням сучасної освіти стало активне застосування дистанційного навчання для отримання навчальної інформації. Взаємодію в електронному середовищі розуміємо як спільну діяльність суб’єктів освітнього процесу, що передбачає взаємообмін професійною інформацією засобами комунікації. Ключові слова: інформаційно-комунікаційні технології, дистанційне навчання. В статье определены информационно-коммуникационные технологии, которые необходимо учитывать при использовании дистанционного обучения. В последнее время достижением в современном образовании стало активное использование дистанционного обучения для предоставления учебной информации. Взаимодействие в электронной среде понимаем как общую деятельность субъектов образовательного процесса, которое предполагает взаимообмен профессиональной информацией с помощью коммуникаций. Ключевые слова: информационно-коммуникационные технологии, дистанционное обучение. The main point of the interaction are informationcommunicative technologies which are necessary to take into account in the distance education are determined in the article. In the latest modern achievements in education are actively included in the process of introduction information in the system of distance education. The interaction in the electronic surrounding, especially with the professional direction, is necessary as general activity with communication. Key words: information-communicative technologies, distance education.