Проблеми та особливості прогнозування на підприємствах сфери послуг - Гращенко, І.С. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
Підвищення ефективності прогнозної діяльності на підприємствах сфери послуг забезпечить стійкі конкурентні переваги на ринку в майбутньому та поліпшить проведення модельних експериментів та аналізу можливих сценаріїв розвитку проблем, що можуть виникнути у майбутньому. Активізація економічного моніторингу створює умови для вироблення і прийняття раціональних управлінських рішень щодо формування припустимих варіантів дій зі збереження стабільності розвитку підприємства. Ключові слова: методи аналізу і прогнозування, пошукове прогнозування, нормативно-цільове прогнозування, моніторинг, сфера послуг. Повышение эффективности прогнозной деятельности на предприятиях сферы услуг обеспечит стойкие конкурентные преимущества на рынке в будущем и улучшит проведения модельных экспериментов и анализа возможных сценариев развития проблем, что могут возникнуть в будущем. Активизация экономического мониторинга создает условия для выработки и принятия рациональных управленческих решений относительно формирования допустимых вариантов действий по сохранению стабильности развития предприятия. Ключевые слова: методы анализа и прогнозирования, поисковое прогнозирование, нормативно-целевое прогнозирование, мониторинг, сфера услуг. The prognosis’s increase of efficiency activity on the service enterprises in business, which provide proof competitive edges at the market in the future, when improve realization some model’s experiments and possible for analysis scenarios of development problems, which can arise up in the future. Economic activation of the monitoring creates terms for making and acceptance of rational administrative decisions in relation to forming of possible variants of operating under maintenance of stability development for enterprise. Key words: мethods of analysis and prognostication, prognostication’s searching, regularatory prognostication, monitoring, service business.