Почесний попечитель Гімназії вищих наук у Ніжині граф Олександр Григорович Кушельов-Безбородько - Бондар, Н. (Ніжинська старовина, 2010)
Короткий біографічний начерк представника династії Безбородьків, котрий закінчував будівництво і опікувався відкриттям у Ніжині Гімназії вищих наук. Незважаючи на звання почесного попечителя цього вищого навчального закладу, до часу своєї смерті О.Г. Кушельов-Безбородько був справжнім його керівником-розпорядником і меценатом. Короткий биографический очерк о представителе династии Безбородько, который заканчивал строительство и заботился об открытии в Нежине Гимназии высших наук. Невзирая на звание почетного попечителя этого высшего учебного заведения, до времени своей смерти А.Г. Кушелев-Безбородько был настоящим его руководителем-распорядителем и меценатом. This is short biographic essay about representative Bezborod’kos’ dynasty, which concluded building and cared of opening of Gimnasium of Higher Sciences in Nizhyn. Without regard to the rank of the honoured trustee of this higher educational establishment, to time of his death A.G. Kushel’yov-Bezborod’ko was the real its patron and manager.