Музейний предмет як пам'ятка історії та культури - Гріффен, Л. (Ніжинська старовина, 2010)
Пам’ятка історії та культури набуває значення музейного предмета відповідно до соціальної ролі музею, котра полягає у сприянні індивіду у визначенні своїх соціально-історичних координат, що є важливим елементом соціалізації. Цю функцію музейний предмет виконує завдяки вірогідності емоційної інформації, яку він несе завдяки своїй тілесності й автентичності у взаємодії з іншими музейними предметами, будучи пов’язаним з історичним контекстом свого часу. Памятник истории и культуры приобретает значение музейного предмета в соответствии с социальной ролью музея, которая заключается в содействии индивиду в определении своих социально-исторических координат, являющихся важным элементом социализации. Эту функцию музейный предмет выполняет благодаря достоверности эмоциональной информации, которую он несет благодаря своей телесности и подлинности во взаимодействии с другими музейными предметами, будучи связанным с историческим контекстом в свое время. The monument of history and culture is acquired by the value of museum object in accordance with the social role of museum, which consists in an assistance an individual in determination of the socially historical co-ordinates, being the important element of socialization. A museum object executes this function due to authenticity of emotional information which he carries due to corporalness and authenticity in co-operating with other museum objects, being related to the historical context at one time.