Вищі навчальні заклади Чернігівщини в українізаційних процесах 20-х — початку 30-х років XX ст. - Мошик, І. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті розглядаються питання проведення політики українізації в 20-х – на початку 30-х років минулого століття у вищих навчальних закладах Чернігівщини та її вплив на формування нової української інтелігенції. В статье рассматриваются вопросы проведения политики украинизации в 20-х – начале 30-х годов прошлого столетия в высших учебных заведениях Черниговщины и ее влияние на формирование новой украинской интеллигенции. In this article some questions of leadthroough of policy of ukrainisation in Chernihiv higher school in the 20^th –at the beginning of the 30^th in XX century are examined and it’s influence for formation of new Ukrainian intelligention.