Із минулого Батуринської пошти - Терех, М. (Ніжинська старовина, 2010)
На основі джерельних та архівних матеріалів розглядається відновлення Батуринської поштової станції після трагічних подій 1708 року, розташованої на московсько-київському поштовому тракті в XVIII ст. Досліджено її діяльність починаючи з ХVІІІ – до початку ХХ ст. У лаконічній формі розглядається хід ремонтно-реставраційних робіт будинку пошти у 2006 році. На основе источников и архивных материалов рассматривается возобновление Батуринской почтовой станции после трагических событий 1708 г, расположенной на московско-киевском тракте в XVIII в. Исследовано ее деятельность начиная с ХVІІІ – до начала ХХ вв., а также рассматривается ход реставрационных работ дома почты в 2006 году. On the basis of source and archival materials the removal of Baturyn’s post-station after tragic events in 1708 is analyzed. This post-station was located on Moscow-Kiev post highway in the 18^th century. Its activity since the 18^th – till the beginning of 20^th century. Was studied briefly, the article reveals restoration works of the post-station’s building in 2006.