Гравюры выданняў Чарнігаўшчыны як крыніца беларускіх абразоў XVII—XVIII стст. - Флікоп, Г. (Ніжинська старовина, 2010)
У центрі уваги даної статті перебувають гравюри видань чернігівської друкарні та їх вплив на білоруський іконопис ХVІІ–ХVІІІ ст. У білоруській історіографії дана тема досі не розроблена, а відомості про вплив чернігівської гравюри на білоруський іконопис відсутні взагалі. У даній статті наводяться й аналізуються приклади такого іконографічного взаємозв’язку. В центре внимания данной статьи находятся гравюры изданий черниговской типографии и их влияние на белорусскую иконопись ХVІІ–ХVІІІ вв. В белорусской историографии данная тема является не разработанной, а сведения о влиянии черниговской гравюры на белорусскую иконопись отсутствуют. В данной статье выявляются и анализируются примеры такой иконографической взаимосвязи. In the center of attention of given article there are engravings of editions of the Chernigov printing house and their influence on the Belarus iconography 17^th–18^th. In the Belarus historiography the given theme is not developed, and data on influence of the Chernigov engraving on the Belarus iconography are absent. In the article there are detected and analyzed examples of such iconographical interrelation.