Аналіз методів і засобів підвищення якості та надійності систем медичної діагностики - Волкова, С.О.; Трунов, О.М. (Інститут проблем математичних машин і систем НАН України, 2008)
Проаналізовано існуючі підходи до формування критеріїв забезпечення надійності та якості програмного
забезпечення. Приведено перелік основних моделей оцінки та підвищення надійності медичних систем і
визначено особливості їх застосування. Здійснено класифікацію інструментальних засобів для моделювання
надійності програмних продуктів. Запропоновано концепцію керування надійністю та якістю для медичних
систем. Проанализированы существующие подходы к формированию критериев обеспечения надежности и качества
программного обеспечения. Приведен перечень основных моделей повышения надежности медицинских
систем и определены особенности их применения. Осуществлена классификация инструментальных средств
для моделирования надежности программных продуктов. Предложена концепция управления надежностью и
качеством для медицинских систем. Existing approaches to definition of maintainability criterions for software reliability and quality are analyzed. Basic
methods for both estimation and increasing of medical system’s reliability are presented. Moreover, main features of
model’s application are defined. Classification of tools for modeling of the software reliability is implemented. The
conception of software reliability and quality control is proposed.