Історія Золотовустівської церкви на вул. Велика Житомирська, 9 у Києві - Бачинська, О. (Ніжинська старовина, 2010)
В статті розглядається історія Золотовустівської церкви на вул. Велика Житомирська, 9 у Києві, причини відсутності інформації про її сучасне існування, її значення як пам’ятки історії, архітектури та православної святині, а також можливості відродження храму. В статье рассматривается история Златоустовской церкви по ул. Большая Житомирская, 9 в Киеве, причины отсутствия информации о ее нынешнем существовании, ее значение как памятника истории, архитектуры и православной святыни, а также возможности возрождения храма. History of Zolotoust church at Velyka Zhytomyrs’ka (Great Zhytomyr) street 9, in Kiev; the reasons of absence of the information about its present existence; its meaning as monument to a history, architecture both orthodox relic and also the opportunities of revival of a temple are considered in clause.