Старожитності Північно-Дніпровського Лівобережжя в колекції Національного художнього музею України - Бурлака, О. (Ніжинська старовина, 2010)
Робота присвячена дослідженню церковних старожитностей Чернігівської губернії в колекції Національного художнього музею України. Проаналізовані твори іконопису, портретного живопису, скульптури та декоративно-прикладного мистецтва XVII–ХІХ ст. Работа посвящена исследованию церковных древностей Черниговской губернии в коллекции Национального художественного музея Украины. Проанализированы произведения иконописи, портретной живописи, скульптуры, и декоративно прикладного искусства XVII – ХІХ века. This work is devoted to the clerical antiquities of Chernihiv province from the collection of the National Art Museum of Ukraine. Icons, portraits, sculptures and works of decorativelyapplied arts of 18–19 centuries have been analysed.