Старожитності доби українського козацтва у фондах Національного заповідника “Глухів” (за матеріалами археологічних досліджень Глухова останніх років) - Коваленко, Ю. (Ніжинська старовина, 2010)
Стаття присвячена результатам досліджень м. Глухова у період його розквіту як столиці Гетьманщини. Поданий опис низки археологічних знахідок указаного періоду, що знаходяться у фондах Національного заповідника “Глухів”. Статья посвящена результатам исследований г. Глухова в период его расцвета как столицы Гетманщины. Наведено описание ряда археологических находок указанного периода, которые находятся в фондах Национального заповедника “Глухов”. The article is devoted to the results of researches in Hlukhiv in a period of blooming as a capital of Hetmanschina.The description of some archeological finds are given, which are situated in fund of National Historical and cultural Reserve «Hlukhiv».