Музейна археологія Чернігівщини у 1920-х — першій половині 1930-х років - Пудовкіна, А. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті розглядається розвиток польової археологічної діяльності музеїв Чернігівщини впродовж 1920-х – першої половини 1930-х років. Визначені науково-організаційні та консолідуючі центри археологічних досліджень, внутрішня ієрархічна взаємодія музейних установ регіону. З’ясована загальна кількість археологічних пам’яток, досліджених музейниками Чернігівщини протягом зазначеного періоду. В статье рассматривается развитие полевой археологической деятельности музеев Черниговщины в 1920-х – первой половине 1930-х гг. Определены научно-организационные и консолидирующие центры археологических исследований, внутреннее взаимодействие музейных учреждений региона. Установлено общее количество археологических памятников, исследованных музейщиками Черниговщины в течение указанного периода. The article discusses the evolution of the field of archaeological museums of the Chernihiv region in the 1920s and the first half of the 1930s. Centres of scientific organization and consolidation of archaeological research are determined as well as internal interactions between the museum institutions of the region. Also defined is the total number of archaeological sites that museum workers of the Chernihiv region studied during this period.