Сергій Іванович Маслов — основоположник теорії наукового опису українських стародруків та рукописних раритетів - Рева, Л. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті йдеться про роль відомого українського вченого С.І. Маслова у збереженні раритетів національного культурного надбання. Він є фундатором опису пам’яток старовини. Йому належить спеціальна інструкція для складання наукового опису стародруків (1925), оскільки ніхто й ніколи до того не розробляв правил наукового опису кириличної книги. В статье идет речь о роли известного украинского ученого С.И. Маслова в сохранности раритетов национального культурного наследия. Он является фундатором описания памятников древности.Ему принадлежит специальная инструкция для разработки научного описания старопечатных книг (1925), поскольку никто и никогда до этого не разрабатывал правил научного описания кирилической книги. In article the autor tells about Sergiy Maslov – a famouse Ukrainian scientific of the conservation rarity of the national inberitance. He is founder of the description memorial of antiquity. The special instruction to compose of scientific description of Kyryllic book (1925) belongs to him, because anybody and never for this time not to grub up the rools of the scientific description of Kyryllic book.