Навчальні видання з музеології в Україні: критичний аналіз - Кепін, Д. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті розглянуті видання музеологічного спрямування, видані в Україні впродовж 1991–2009 років: навчальні посібники з музеології; видання з музейної справи; посібники, що розкривають особливості напрямів діяльності музеїв різних профілів; методичні розробки та робочі програми із спецкурсів; термінологічні словники-довідники. В статье рассмотрены издания музеологического направления, изданные в Украине за период 1991–2009 гг.: учебные пособия по музеологии, издания по музейному делу, пособия, раскрывающие особенности направлений деятельности музеев разных профилей; методические разработки и рабочие программы по спецкурсам, терминологические словари-справочники. The editions of museological trends are being considered as well as editions on museum work; educational suppliers, revaling peculiarities of museums activities’ trends of the different types. Both methodical elaborations and purpose-oriented programs on special courses are included in these editions. Glossaries and reference-books are also given.