"Ніжинці" у Франції - Луняк, Є. (Ніжинська старовина, 2010)
У статті розглянута діяльність на теренах Франції уродженців Ніжинщини чи людей, певним чином пов’язаних з цим регіоном. Простежуються взаємини між Ніжином і Францією від часу виникнення ймовірних перших контактів між ними до сьогодення. В статье рассмотрена деятельность на территории Франции уроженцев Нежинщины или же людей, определенным образом связанных с этим регионом. Прослеживаются взаимоотношения между Нежином и Францией от момента возможных первых контактов между ними до современности. This thesis cover the activity of the Nizhyn’s natives and men connecting with Nizhin region too, who lives in France. There are traced Nizhyn–France relations, which have place from time of the first contacts in ancient time to the up-to-date time in this article.