Людина, що "возродила Малороссию к новой умственной жизни": граф Ілля Андрійович Безбородько - Сидоренко, В. (Ніжинська старовина, 2010)
Дослідження присвячене постаті графа І.А. Безбородька – військового і державного діяча єкатерининської епохи, з ім’ям котрого пов’язане заснування і початок облаштування в Ніжині вищого навчального закладу – Гімназії вищих наук князя Безбородька. Исследование посвящено персоне графа И.А. Безбородько – военного и государственного деятеля екатерининской эпохи, с именем которого связано основание и начало обустройства в Нежине высшего учебного заведения – Гимназии высших наук князя Безбородько. Research is devoted person of count I.A. Bezborod’ko – military and state figure of time of Katherine II , to the name of which foundation of higher educational establishment – Gimnasium of Higher Sciences by prince Bezborod’ko in Nizhyn is related.