Про що може розповісти стара фотографія? - Руденко, Л. (Ніжинська старовина, 2010)
Автор, зіставлячи написи на світлинах із фондів Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського та біографічну інформацію з архівних й історіографічних джерел, встановлює особи зафіксованих зображень художників Олександра Беклемішева та Якова Голдблата, а також ніжинського професора Івана Турцевича, характеризуючи ступінь та характер їх взаємин. Автор, сопоставляя надписи на фотографиях из фондов Нежинского краеведческого музея имени Ивана Спасского и биографическую информацию из архивных и историографических источников, устанавливает особы зафиксированных изображений художников Александра Беклемишева и Якова Голдблата, а также нежинского профессора Ивана Турцевича, характеризуя степень и характер их взаимоотношений. An author, comparing inscriptions on pictures from the funds of the Nizhyn Regional Museum by Ivan Spas’kiy and biographic information from the archiv and historiography sources, sets person fixed at the pictures as peinterman Alexander Beklemishev, Jacob Goldblat and professor from Nizhyn Ivan Turtsevych, characterizing a degree and character of their mutual relations.