"Живі заздрять мертвим". До історії єврейського погрому в Ніжині у 1919 р. - Потапенко, М. (Ніжинська старовина, 2010)
Увазі читачів пропонується три документи, які висвітлюють перебіг влаштованого бійцями Добровольчої армії погрому єврейського населення Ніжина у 1919 р. Матеріали супроводжуються коротким вступним коментарем. Вниманию читателей предлагается три документа, которые освещают протекание организованного бойцами Добровольческой армии погрома еврейского населения Нежина в 1919 г. Материалы сопровождаются коротким вступительным комментарием. The article explores the three documents which reveal the massacre of the local Jewish community in Nizhyn organized by the Volunteer Army in 1919. Factual information is supported by brief introductory remarks.