Родом із Ніжина: Євстафій Станевич - Барабаш, Н. (Ніжинська старовина, 2010)
Стислий огляд життя й творчості відомого культурно-освітнього й моралістичного літературного діяча початку ХХ ст. Євстафія Івановича Станевича, який походив із родини ніжинських греків. Головне місце в дослідженні займає характеристика участі Є.І. Станевича у літературних дискусіях між традиціоналістами та прихильниками змін у російській літературній мові. Сжатый обзор жизни и творчества известного культурно-просветительного и моралистического литературного деятеля начала ХХ ст. Евстафия Ивановича Станевича, который происходил из семьи нежинских греков. Главное место в исследовании занимает характеристика участия Е.И. Станевича в литературных дискуссиях между традиционалистами и сторонниками изменений в русском литературном языке. The compressed review of life and creation of the known cultural and educational and moralistic literary figure Evstafiy Stanevich is done. He was born in Nizhyn at the beginig of the XIX century in a family of nizhyn greeks. A main place in research occupies description of participation of E.I. Stanevich in literary discussions between traditionalists and supporters of changes in literary Russian.