Проблематика научных исследований И.Г. Спасского - Калинин, В. (Ніжинська старовина, 2011)
У статті розглянуто широке коло наукових інтересів відомого радянського вченого І.Г. Спасського у російській нумізматиці – від староруських монет Х ст. й українських дукачів, якими він почав займатися ще в студентські роки, до російських і радянських монет першої половини ХХ ст. та західноєвропейських єфимків з російським надкарбуванням періоду Олексія Михайловича. В статье рассмотрен широкий круг научных интересов крупнейшего советского ученого И.Г.Спасского в русской нумизматике – от древнерусских монет Х в. и украинских дукачей, которыми он начал заниматься еще в студенческие годы, до русских и советских монет первой половины ХХ в. и западноевропейских ефимков с русскими надчеканками времени Алексея Михайловича. The wide circle of scientific interests of I.G. Spassky – the famous soviet scientist in Russian numismatics is considered in the article – from the old-russian chinks of 10 century and Ukrainian dukach, which he began to be engaged in as early as student years, to the Russian and soviet chinks of the first half of 20 century and West European yefimks with the Russian supercoinage of period of zar Alexei Michailivich.