Жизнь Евгении Юрьевны Спасской в Казахстане по воспоминаниям родных и переписке ученой - Анохина, Н. (Ніжинська старовина, 2011)
Дослідження розповідає про казахський період у біографії репресованого українського етнолога та мистецтвознавця Є.Ю. Спаської. Використані матеріали з особистого архіву автора дослідження – онуки відомого вченого. Исследование рассказывает о казахском периоде в биографии репресированного украинского этнолога и искусствоведа Е.Ю. Спасской. Использованы материала из личного архива автора исследования – внучки известной ученой. Research tells about a Kazakhstan period in biography of repressed Ukrainian ethnologist E.Yu. Spasskaya. The material used from the personal archive of research’s author – grandchild of the known scientist.