Ніжинський скарб давньоруських срібників 1852 р.: доля знахідки - Морозов, О. (Ніжинська старовина, 2011)
Досліджується історія знахідки знаменитого Магерського скарбу давньоруських монет, знайденого поблизу Ніжина в 1852 р. Вводиться до наукового обігу документ авторства проф. М.А. Тулова, котрий проливає світло на обставини його знахідки, початковий склад і долю скарбу. Исследуется история находки знаменитого Магерского клада древнерусских монет, найденного около Нежина в 1852 г. Вводится в научный оборот документ авторства проф. М.А. Тулова, который проливает свет на обстоятельства находки клада, начальный его состав и судьбу. The history of the find of famous Magerky treasure of the Old Russian chinks, found near Nizhyn in 1852 is probed. The document of professor M.A. Tulov’s authorship is entered in a scientific circulation, which throws light on the circumstances of treasure’s find, its initial composition and fate.