Документ до біографії Володимира Лесючевського – організатора Ніжинського музею історії, мистецтва та етнографії - Діденко, Т. (Ніжинська старовина, 2011)
Публікація маловідомого документу – автобіографії талановитого художника та музейника Володимира Лесючевського, який доклав значних зусиль до створення першого публічного музею в Ніжині. Публикация малоизвестного документа – автобиографии талантливого художника и музейника Владимира Лесючевского, который приложил значительные усилия к созданию первого публичного музея в Нежине. This is a publication of unknown document – an autobiographies of talented artist and museum worker Volodymyr Lesyuchevs’kiy, which made considerable pushes to creation of the first public museum in Nizhyn.