Феодосій Спаський: ніжинський період біографії - Луняк, Є. (Ніжинська старовина, 2011)
У статті розглянуто життя й діяльність відомого дослідника церкви Феодосія Спаського (1897–1979). Особлива увага звертається на доеміграційний (ніжинський) період його біографії. В статье рассмотрена жизнь и деятельность известного исследователя церкви Феодосия Спасского (1897–1979). Особенное внимание обращено на доэмигрантский (нежинский) период его биографии. This thesis cover the life and activity of Theodosiy Spas’ky (1897–1979), famous church’s researcher. There is traced Nizhyn’s period (before the emigration) of his biography in this article.