Вивчення історії становлення стародавнього суспільства від неоліту до козацької доби (за матеріалами археологічної колекції фондів Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського) - Фатюк, О. (Ніжинська старовина, 2011)
У даній статті здійснений короткий огляд археологічної колекції Ніжинського краєзнавчого музею імені Івана Спаського. Короткий екскурс в історію краю дозволяє повніше уявити взаємозв’язок між культурними традиціями сучасного населення і традиціями культур минулого. В данной статье представлен краткий обзор археологической коллекции Нежинского краеведческого музея. Краткий экскурс в историю края позволяет полнее представить взаимосвязь между культурными традициями современного населения и традициями культур прошлого. The brief review of archaeological collection of the Nizhyn Spas’kiy Regional Museum is presented in this article. Short digression in history of edge allows completer to present intercommunication between cultural traditions of modern population and traditions of cultures of the pas.