З історії розвитку ковальства на Ніжинщині XVII–XIX ст. - Кулик, Л. (Ніжинська старовина, 2011)
Стаття стисло торкається окремих моментів розвитку ковальства на Ніжинщині протягом XVII-XIX ст. Фотографії найбільш цікавих витворів ніжинських ковалів XVIII–XIX ст. дають певну уяву про майстерність представників ковальської справи. Статья затрагивает отдельные моменты кузнечного ремесла на Нежинщине на протяжении XVII-XIX веков. Фотографии наиболее интересных работ нежинских кузнецов XVIII-XIX веков дают определенное представление о мастерстве ремесленников. The article briefly touches the separate moments of development of blacksmith affaires in Nizhyn region during XVII–XIX centuries. The photos of the most interesting creations of Niznyn blacksmiths give certain imagination about trade of representatives of blacksmith work.