Формування корпоративних пірамід на основі злиття і поглинань - Семенов, А.А. (Економічний вісник Донбасу, 2011)
У статті визначається сутність корпоративних пірамід та їх особливості на сучасному етапі розвитку міжнародної економіки; досліджується механізм формування таких пірамід на основі зливань і поглинань; виокремлюються і характеризуються основні категорії корпоративних пірамід; відслідковуються певні тенденції в розвитку системи корпоративних пірамід. Ключові слова: корпоративні піраміди, зливання, поглинання, ТНК, батьківська компанія, місцева компанія, іноземна компанія. В статье определяется сущность корпоративных пирамид и их особенности на современном этапе развития международной экономики; исследуется механизм формирования таких пирамид на основе слияний и поглощений; выделяются и характеризуются основные категории корпоративных пирамид; отслеживаются определенные тенденции в развитии системы корпоративных пирамид. Ключевые слова: корпоративные пирамиды, слияния, поглощения, ТНК, родительская компания, местная компания, иностранная компания. The article covers an essence of corporate pyramids and their features on the modern stage of international economy’s development; the mechanism of forming of such pyramids on the basis of mergers and acquisitions is investigated; the basic categories of corporate pyramids are distinguished and characterized; certain tendencies in development of the system of corporate pyramids are watched. Key words: corporate pyramids, mergers, acquisitions, TNC, parent company, domestic company, foreign company.