Похід новгород-сіверського князя Ігоря проти половців у 1185 році та його наслідки - Євстратов, В. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті використано "Слово о полку Ігоревім", літописи, дослідження краєзнавців для розкриття причин численних військових сутичок між сіверянами та половцями. Дано характеристику діяльності князя Ігоря Святославовича, його походу на половців у 1185 році, причини поразки, що трагічно вплинули на становище Русі. В статье использовано "Слово о полку Игореве", летописи, исследования краеведов с целью раскрытия причин многочисленных военных столкновений между северянами и половцами. Дана характеристика деятельности князя Игоря Святославовича, его похода на половцев в 1185 году, причины поражения, которые имели трагические последствия для Руси. In the article it is used the contest of "The word of Ihor's regiment", chronicles, researches of regional ethnographers for the distinguishing the courses and consequences between Siverians and Poles, their results. It has characterized the activity of grand prince Ihor Sviatoslavovich, his campaigning against Poles in 1185, the courses of defeat, tragic consequences of it for the whole Rus.