Шевський кустарний промисел на Лівобережному Поліссі (друга половина ХІХ – 60-і роки ХХ століття) - Костенко, Л. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У роботі досліджується історія розвитку шевського кустарного промислу на Лівобережному Поліссі, асортимент, крій, технологія виготовлення взуття, а також побут і звичаї кустарів. В работе исследуется история развития сапожного кустарного промысла на Левобережном Полесье, ассортимент, крой, технология изготовления обуви, а также быт и обычаи кустарей. In work the history of development of a shoe handicraft craft on Levoberejne Polissia,tehnology of manufacturing of footwear,and as a life and customs handicrfts is investigated.