Питання благоустрою Полтавської, Чернігівської губерній у діяльності першого малоросійського генерал-губернатора князя О.Б. Куракіна - Гармаш, Т. (Сiверянський лiтопис, 2010)
Стаття присвячена різноплановій діяльності О.Б. Куракіна. Увагу звернуто на питання гармонізації відносин людини та природи. Статья посвящена разноплановой деятельности А.Б.Куракина. Акцент сделан на вопрос гармонизации отношений человека и природы. The article is devoted to the different spheres of the activity of O. Kurakin. The аttention is concentrated on the questions of the harmonization of human being and nature.