Волості Чернігівської губернії в першій половині ХІХ ст. - Нестеренко, Л. (Сiверянський лiтопис, 2010)
На основі архівних джерел у статті проаналізовано процес утворення та реформування волостей Чернігівської губернії в першій пол. ХІХ ст. На основе архивных источников в статье проанализирован процесс образования и реформирования волостей Черниговской губернии в первой пол. ХІХ в. In the article on the base of archive sources author analyzed process of reformation a volost of Chernihiv province in the first half of the XIX century.