До біографії проф. І. Турцевича: одна зі студентських праць - Гордієнко, Д.; Коростильов, Т. (Сiверянський лiтопис, 2010)
Стаття присвячена студентському періоду життя відомого класика Івана Турцевича. В контексті розвитку вітчизняного антикознавства XIX ст. у роботі аналізується одна зі студентських робіт майбутнього вченого, присвячена Гомеру. На основі її аналізу подається історія становлення класичних студій в інституті князя Безбородька в Ніжині, а також формування наукових зацікавлень Івана Турцевича. Статья посвящена студенческому периоду жизни известного классика Ивана Турцевича. В контексте развития отечественного антиковедения XIX в. в роботе анализируется одна со студенческих работ будущего ученого, посвященная Гомеру. На основании ее анализа подается история становления классических исследований в институте князя Безбородко в Нежине, а также формирование научных интересов Ивана Турцевича. The article is dedicated to the student’s period of life of the famous classic Ivan Turcevic. One of the student’s works of the famous scientist, dedicated to Homer, is analized in the article in the context of the home classical studies development of the XIXth century. On the basis of the work’s analysis the history of the classical studies formation in the Prince Bezborodko Institute of Nizhyn is given, and the scientific interests formation of Ivan Turcevic.