Флутафарм® у схемах комбінованого лікування хворих на рак передміхурової залози - Клименко, І.О.; Григоренко, В.М.; Резніков, О.Г.; Чайковська, Л.В. (Онкологія, 2006)
Резюме. Досліджена ефективність і переносимість першого вітчизняного генетично-селективного нестероїдного антиандрогену – препарату Флутафарм® (флутамід) — у моно- і комбінованій терапії хворих на рак передміхурової залози стадій Т1-4N0-1M1. Установлено, що препарат добре переносять хворі, він не спричиняє тяжких (серйозних) побічних реакцій, які потребували б його відміни чи застосування будь-яких додаткових медичних засобів. За даними порівняльної оцінки Флутафарму і референтного препарату флуциному не виявлено суттєвої різниці в ефективності та переносимості. Застосування комбінованого лікування за схемою НЕАТ з використанням Флутафарму в дозі 250 мг 3 рази на добу в поєднанні з субтерапевтичним дозами Хлортрианізену (0,006 мг 2 рази на добу під язик) показало вищу ефективність комбінованої терапії порівняно з монотерапією.

Ключевые слова: лози, гормональна терапія, Флутафарм®, ефективність, переносимість. Summary. The paper reports findings dealing with the efficacy of, and tolerance to, the first domestic genetically selective non-steroid antiandrogen — Flutapharm® — applied solely and as part of combined treatment in patients with Т1-4N0-1M1 prostate cancer. The drug investigated was shown to be well tolerated by patients and to cause no serious side effects requiring treatment discontinuation or application of any additional medication. Comparison with a reference drug (flucinom) did not reveal any considerable difference in terms of efficacy and tolerance. A combined НЕАТ scheme where Flutapharm® (250 mg three times a day) was administered in combination with sub-therapeutic doses of chlortrianizen (0.006 mg twice a day, sublingually) showed that the combined treatment was more efficient compared to monotreatment.

Key Words: prostate cancer, hormonotherapy, Flutаfarm®, efficacy, tolerance.