Смерть перетворила її життя на долю (До 85-річчя з дня народження О.Й. Білевич) - Студьонова, Л. (Сiверянський лiтопис, 2010)
Автор статті вперше звертає увагу на таємницю загибелі відомої на Чернігівщині партизанки О.Й. Білевич (1924-1943). Для написання статті використано документи архівних установ Києва, Мінська, Гомеля, Мозиря, опубліковані літературні джерела. На думку автора, відбулася дискредитація імені О.Й. Білевич після присвоєння їй звання Героя Радянського Союзу Сажі Умалатовою – головою неіснуючої Верховної Ради СРСР і лідером «Партії миру та єдності» в Росії. Автор статьи впервые обращает внимание на тайну гибели известной на Черниговщине партизанки Е.И. Белевич (1924-1943). Для написания статьи использованы документы архивных учреждений Киева, Минска, Гомеля, Мозыря, опубликованные литературные источники. По мнению автора, произошла дискредитация имени Е.И. Белевич после присвоения ей звания Героя Советского Союза Сажи Умалатовой – председателем несуществующего Верховного Совета СССР и лидером «Партии мира и единства» в России. The author of the article for the first time pays attention to the mistery of death of the famous in Chernihiv region partisan E.I. Belevich (1924-1943). For the article the documents of archive inststutions of Kyiv, Gomel and Mozyr, published literary sources were used. The author of the article thinks that discredit of the name of E.I. Belevich took place. It happened after awarding her the rank of the Hero of the Soviet Union by Sazhi Umalstova – the head of non-exiatent Supreme Soviet of the USSA and by the leader of «the Party of Peace and unity» in Russia.