Вплив регуляторів росту на розвиток бактеріальних хвороб сої - Корнійчук, М.С.; Поліщук, С.В.; Жмурко, Л.Г.; Житкевич, Н.В.; Данькевич, Л.А. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
Вивчено вплив регуляторів росту рослин (агростимуліну, емістиму-С та біолану) на ураженість сої бактеріальними
хворобами за передпосівної обробки насіння. Відмічено позитивну
дію агростимуліну, який забезпечує стимуляцію росту рослин, зниження рівня їх ураженості бактеріальними хворобами
протягом вегетаційного періоду за умов природного і штучного зараження та підвищує урожайність культури. Изучено влияние регуляторов роста (Агростимулина, Емистима С и биолана на пораженность растений сои бактериальными болезнями при предпосевной обработке семян.
Отмечено положительное влияние агростимулина, который обеспечивает стимулирование роста растений, снижение
уровня их пораженности бактериальными болезнями в течение вегетационного периода в условиях естественного заражения и при искусственном инфицировании и повышает урожайность. The effect of plants growth regulators (Agrostimulin, Emestim S, Biolan) on soybean plant bacterial diseases when presowing seed treating has been tudied. It was established positive impact of Agrostimulin, which guarantees plant growth stimulation, high resistance against bacterial diseases during vegetation in the condition of both natural infection and artificial introduction with agents and yield increase.