Бульбочкові бактерії – гетеротрофний та симбіотрофний способи життя - Крутило, Д.В. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
У статті висвітлено особливості сапрофітного (ex planta) та симбіотичного (in planta) існування бульбочкових бактерій. Наведено відомості про формування різних за чисельністю популяцій ризобій. Розглядається вплив екологічних факторів на утворення та функціонування бобово-ризобіальної системи. В статье освещены особенности сапрофитного (ex planta) и симбиотического (in planta) существования клубеньковых бактерий. Приведены данные о формировании разных по численности популяций ризобий. Рассматривается влияние
экологических факторов на образование и функционирование бобово-ризобиальной системы. The features of saprophytic (ex planta) and symbiotic (in planta) existence of nodule bacteria are covered in this article. It gives the information about forming of rhizobia populations different in a quantity. The influence of ecological factors on formation and functioning of legume-rhizobium system was examined.