Характеристики вірусів, що уражують картоплю - Коломієць, Л.П. (Сільськогосподарська мікробіологія, 2008)
В огляді літератури представлено основні характеристики вірусів, виявлених на картоплі: таксономія, морфологія і будова віріонів, склад геному, біологічні властивості та спричинені ними захворювання. Підкреслюється необхідність дослідження складу популяції фітопатогенних вірусів в агроценозах України. В обзоре литературы представлены основные характеристики вирусов, выявленных на картофеле: таксономия, морфология и строение вирионов, состав генома, биологические свойства и вызываемые заболевания. Подчеркивается необходимость изучения состава популяции фитопатогенных вирусов в агроценозах Украины. In the literature review are presented main characteristics of viruses, revealled in potatoes: taxonomy, morphology and construction of virions, genome composition, biological properties and caused diseases. It is emphasized need of the study of phytopathogene viruses populations in agrocenosis of Ukraine.