Образ "фундатора" Івана Мазепи після 1709 р. крізь призму однієї судової справи - Нетудихаткін, І. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті проаналізовано обставини унікальної судової справи першої половини XVIII ст., предметом розгляду якої стало портретне зображення гетьмана Івана Мазепи на іконі Успіння Божої Матері. В статье проанализированы обстоятельства уникального судебного дела первой половины XVIII века, предметом рассмотрения которого стало портретное изображение гетмана Ивана Мазепы на иконе Успения Божией Матери. The article analyzes the unique circum stances ofthe proceedings of the first half of XVIII century.,subject to consideration of which was the portrait image of Ivan Mazepa on the icon of the Dormition of the Mother of God.