Бюджетні обстеження як джерело вивчення повсякденності жителів Чернігова 1920-х рр. - Непотенко, І. (Сiверянський лiтопис, 2010)
У статті подається аналіз бюджетних обстежень як джерело вивчення повсякденності. Схарактеризовано їхню структуру, шляхи впровадження та основні форми. На основі систематизації та підрахунків виведені середньостатистичні показники прибутків та витрат чернігівців у 1920-х рр. В статье дается анализ бюджетных исследований как источник изучения повседневности. Указана их структура, пути внедрения и основные формы. С помощью систематизации и расчетов выведены среднестатистические данные о прибыли и расходах жителей Чернигова в 1920-е гг. Budget investigations as the spring of everyday life are analyzed in the article. Moreover, it is opened the structure of the spring, ways of completion and the main forms of budget investigations. The author tries to show the necessity of using it while describing the citizens’ everyday life. Proximate indices of Chernigiv city-dwellers’ intake and expenses is calculated.