Теоретичні основи та сутність економічної безпеки України - Мартиненко, В.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Систематизовано та узагальнено підходи до визначення поняття «економічна безпека». Подана характеристика визначенням та термінам, що виявляють сутність економічної безпеки як економічної категорії. Сформульовано та обґрунтовано авторське бачення щодо визначення цього поняття. Ключові слова: економічна безпека, національна безпека, національна економіка, економічна система, інтереси, загрози. Систематизированы и обобщены подходы к определению понятия «экономическая безопасность». Дана характеристика определениям и терминам, которые выявляют сущность экономической безопасности как экономической категории. Сформулировано и обосновано авторское видение относительно определения этого понятия. Ключевые слова: экономическая безопасность, национальная безопасность, национальная экономика, экономическая система, интересы, угрозы. The approaches to definition of the notion “economic security” are summarized and generalized. The definitions and terms which define the essence of economic security as an economic category are characterized. Author's vision regarding the definition of this notion is formulated and justified. Keywords: economic security, national security, national economy, economic system, interests, threats.