Реструктуризація підприємств в умовах трансформації економіки України - Свечкіна, А.Л.; Коршуневська, Г.В. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто динаміку фінансового стану підприємств України за галузями та необхідність їх фінансового оздоровлення. Проаналізовано механізм та основні варіанти проведення реструктуризації, на прикладах визначено специфічні особливості реструктуризації підприємств різних галузей.
Ключові слова: реструктуризація, трансформація, структурні перетворення, фінансові результати, управління, перепрофілювання. Рассмотрена динамика финансового состояния предприятий Украины по отраслям и необходимость их финансового оздоровления. Проанализирован механизм и основные варианты проведения реструктуризации, на примерах определены специфические особенности реструктуризации предприятий различных отраслей.
Ключевые слова: реструктуризация, трансформация, структурные преобразования, финансовые результаты, управление, перепрофилирование. The paper focuses on dynamics of financial position of Ukraine’s enterprises by industries and the need for their financial recovery.The mechanism and main ways of restructuring are analysed, specific characteristics of enterprises restructuring are illustrated on the examples from different industries.
Keywords: restructuring, transformation, struc¬tural changes, financial results, management, re-profiling.