Остаточный энергетический потенциал низкокалорийных отходов угольного производства: критерии оценки - Майдукова, С.С. (Інститут економіки промисловості НАН України, 2010)
Розглянуто загальні проблеми, пов’язані із залученням до господарського обороту низькокалорійних відходів видобування і збагачення вугілля. Наведено результати систематизації і узагальнення інформації про їх технічні характеристики, викладено методичні підходи до вибору критеріїв оцінки їх енергетичного потенціалу. Ключові слова: вугілля, енергозбереження, відходи виробництва, вторинні ресурси. Рассмотрены общие проблемы, связанные с вовлечением в хозяйственный оборот низкокалорийных отходов добычи и обогащения угля. Приведены результаты систематизации и обобщения информации об их технических характеристиках, изложены методические подходы к выбору критериев оценки их энергетического потенциала. Ключевые слова: уголь, энергосбережение, отходы производства, вторичные ресурсы. The general problems connected with involving of low-calorie wastes of mining process and coal enrichment into economic turnover are considered. The results of systematization and generalization of the information about their technical characteristics are shown; methodical approaches to choosing the criteria of estimation of their energy potential are presented. Keywords: coal, energy saving, production wastes, secondary resources.